MUSKA BÖREĞİ


Malzemeler
4 adet yufka
1 kase böreklik peynir
Yarım demet maydanoz
Karabiber
Pul biber
Yufkayı Islatmak İçin
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım paket kabartma tozu
Üzeri İçin
1 tane yumurta sarısı
Susam



Yapılışı
Yufka tezgaha serilip şeritler halinde kesilir.
Kesilen şeritlere önce ıslatmak için süt karışımı sürülür.
Yufkanın ucuna peynir iç harcından koyulup köşelere doğru üçgen şeklinde sarılır.
Yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülerek susam serpilir.
180 derecede kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder