MISIRLI PİLAV


Mısırlı pilav
2 su bardağı pirinç
1 kutu konserve mısır tanesi
1 yemek kaşığı tereyağı
Zeytin yağ
Tuz

Yapılışı
Öncelikle pirinç nişastasından arınması için sıcak su ile ıslatılır.(20 dk)
Süzgeçte suyu iyice süzdürülür.
Pilav tenceresine zeytin yağ koyulup kızdırılır.
Kızdırılan yağa pirinçler atılıp tereyağ ile kavrulur.
Kavrulan pirinçlere 1,5 su bardağı sıcak su eklenerek mısır ve tuzu ilave edilir.
Kaynadıktan sonra,  ocağın altı kısılıp orta ateşte pişirilir.
Dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN..






Butarifimhttp://www.yemekustalari.net/misirli-pilav.htmlyayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder