MEYANELİ ŞEHRİYE ÇORBASI


Malzemeler
Arzu ettiğiniz miktarda kıyma (küçük bir kase kullandım)
1 su bardağı yoğurt
1 tane yumurta
3 çorba kaşığı un
1 çay bardağından az tel şehriye
1 tane limonun suyu
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin
Yakılmış toz biberli tereyağ

Yapılışı
Öncelikle derin bir kapta çorbanın meyanesi için un, yoğurt, 1 tane yumurta,1 limon suyu iyice çırpılır.
Tencereye çok az zeytin yağ eklenerek kıyma dağılana kadar kavrulur.
Kavrulan kıymaya 6 bardak kadar sıcak su eklenip kaynatılır.
Kaynayan sudan bir kepçe alınarak çorbanın meyanesine karıştırılır.
Meyane kaynayan çorbaya yavaş yavaş ilave edilir.
5 dk sonra tel şehriye , karabiber ve tuz eklenip şehriyeler pişene kadar karıştırılıp pişirilir.
Üzerine yakılmış  tereyağ ile servis yapılır.AFİYET OLSUN..





Butarifimhttp://www.yemekustalari.net/meyaneli-sehriye-corbasi.htmlyayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder