MANTARLI SEPET MAKARNA


Merhaba arkadaşlar ..

Ben çok sabırlıyım, mutfakta zaman geçirmeyi seviyorum, makarna için bile 1,5 saatimi veririm

diyorsanız bu tarif size göre..İç malzemesi tamamen geliştirilebilir ..Kıymalı, domates soslu, sebzeli

istediğiniz türde hazırlayabilirsiniz..Tarifi deneyenler olursa fotoğraf atarsanız çok sevinirim...





Malzemeler
Dışı İçin
Yarım Paket Fırın makarna
Margarin
İçi İçin
Yarım paket makarna
300 gr mantar
Tereyağ
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Kekik
Karabiber
Tuz
Yapılışı
Öncelikle
Fırın makarna haşlanıp soğumaya bırakılır.
Fırına dayanıklı cam kap margarin ile yağlanır.
Buzdolabında 10 dk bekletilir. (donması için)
Soğuyan makarna kabın tam ortasından başlanarak dizilir. (yuvarlak şekilde)
Bu şekilde bütün kap makarna ile çevrelenip dolaba atılır.
İç malzeme için yarım paket makarna haşlanıp süzülür.
Mantarlar doğranıp çok az sıvı yağ ve kekik ile sotelenir.
Ayrı bir tencerede tereyağ ile un kavrulur.
Azar azar süt ilave edilerek sos pişirilir.
Karabiber ve tuz eklenip ocaktan alınır.
Kavrulan mantarlarla sos harmanlanıp, makarna ile karıştırılır.
Buz dolabında bekletilen fırın kabının içine soslu makarna yavaşça yerleştirilir.
Üstüne de tabana dizildiği gibi ortadan başlayarak makarna dizilip kapatılır.
180 derecede altı kızarana kadar pişirilir.
Büyük bir servis tabağına ters çevrilerek servis yapılır.
Dilerseniz fırına dayanıklı küçük tabaklara tek kişilik hazırlayabilirsiniz.AFİYET OLSUN..



5 yorum:

  1. Merhabalar sayfanız çok güzel severek takibe aldim...
    Sevgiler...
    http://meryeminmutfagindan.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel bir sunum bu böyle.. Ellerinize sağlık..
    www.ankaraetkinlik.com/
    http://medyadergisi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Çok degişık ve sabır isteyen bir sunum ellerinize sağlık

    YanıtlaSil