KREMALI MANTARLI TAVUK



Merhaba Arkadaşlar. Çalışan takipçilerimden sık sık mesaj alıyorum, çalışıyoruz pratik yemek tarifi

yok mu  diye soruyorlar. İşte size hem lezzetli hem pratik bir tarif daha ..Mantar soteyi her zaman

yapıyoruz, birde süt kreması ile deneyin harika  bir yemek  oluyor. Deneyenlere şimdiden  afiyet

olsun..




Malzemeler
500 gr mantar
1 tane tavuk göğsü
1 kutu süt kreması
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Yapılışı

Öncelikle tavuk eti ve mantar küp küp  doğranır.
Tencereye zeytinyağ eklenerek tavuk eti sık sık karıştırılarak sotelenir.
Ardından mantarlar ilave edilerek tavuk eti ile harmanlanarak suyu çekene kadar kavrulur. (pembeleşene kadar)
Kekik , karabiber, tuz ilave edilerek karıştırılır.
Azar azar süt kreması ilave edilip karıştırmaya devam edilir.
Süt kreması yoğunlaşınca ocaktan alınır, sıcak sıcak servis yapılır.Afiyet olsun..



4 yorum:

  1. Süt kreması çok yakışmış. Ellerinize sağlık ve teşekkür ederim. 500. ÜYEM olmuşsunuz ayrıca çok sağolun.

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık çok sevdiğim bir lezzet....sevgilerimi bırakıp sizi takibe aldım...

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim bende sizi büyük bir keyifle takip ediyorum sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar..
    Kremalı tavuk çocuklarımın en sevdiğidir.. Tavuk ve mantar çok yakışan lezzetler...
    elinize sağlık... takipteyim:) sevgiler

    YanıtlaSil