KIYMALI KARNIYARIK BÖREĞİ




Malzemeler
4 adet yufka
250 gr kıyma
1 tane orta boy kuru soğan
1 tane domates (küp küp doğranmış)
Yarım demet maydanoz
Karabiber
Pul biber
Tuz
Yufkayı Islatmak İçin
Yarım su bardağı süt
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 yumurta




Yapılışı
Öncelikle soğanlar ince ince doğranıp  kıyma ile birlikte kavrulur.
Baharatlar ve domatesler de ekleyip iç harcı pişirilir.
İç harç soğurken bu arada yufkalar hazırlanır.
1 tane yufka tezgaha serilip süt ve sıvı yağ ile hazırlanan karışım her tarafına gelecek şekilde sürülür..
İkinci yufkayı da üzerine koyup tekrar aynı işlem yapılır.
Hazırlanan yufka 6 ya bölünüp  iç harç koyulup sarılır. (sigara böreği gibi )
Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilip üzerine yumurta sarısı sürülür.
Bir bıçak yardımı ile ortasından kesilir. (karnı yarık gibi)
200 derecede pişirilir. Afiyet olsun..



http://www.yemekustalari.net/kiymali-karniyarik-boregi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder