KİRPİ KURABİYE



Malzemeler
Yarım paket margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı nisaşta
1 yumurta
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Süslemek İçin
Evde ekmek üstü sürülen çikolata yada benmari usulü eritilmiş çikolata
Damla çikolata
Çikolata şekerleme pasta süsü


Yapılışı
Öncelikle yumurta , toz şeker, margarin, yoğurt iyice çırpılır.
Çırpılan karışıma nisaşta, vanilya ,kabartma tozu, eklenip karıştırılır.
Kontrollü şekilde azar azar  un ilave edilerek yoğurulur.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulmaya devam edilir.
Yoğurulan hamur 15 dk kadar dinlendirilir.
Dinlendirilen hamurdan küçük beze koparılarak (fotoğraftaki gibi) şekil verilir.
Hamur bitene kadar aynı işleme devam edilir.
Damla çikolata ile kirpinin göz ve burnu yapılır.( batırılarak)
Yağlı kağıt serili tepsiye dizilip, 160 derecede pişirilir. (kızarmadan)
Pişen  kirpi kurabiyeleri süslemek  için önce çikolataya sonra pasta süsüne bulanıp, servis yapılır.
AFİYET OLSUN..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder