KESTİRME ÇORBASI


Malzemeler
1 tane tavuk göğsü (yada  3 tane baget)
5 yemek kaşığı un
1 tane limonun suyu
3 su bardağı tavuk suyu
3 su bardağı su
Karabiber
Tuz
Üzeri İçin
Yakılmış tereyağ

Yapılışı
Öncelikle tavuk eti haşlanır.
Haşlanan et küçük küçük kesilir.
Tencereye 3 su bardağı tavuk suyu, 3 su bardağı su koyularak kaynamaya bırakılır.
Kaynayan suya tavuk etleri atılarak , terbiyesi hazırlanır.
Terbiyesi için 1 tane limon suyu, un, yumurta iyice çırpılır.
Çırpılan terbiyeye kaynayan çorba suyundan 1 kepçe alınarak karıştırılır.
Yavaş yavaş tencereye karıştırılarak dökülür.
15 dk kadar kaynadıktan sonra tuz ve karabiber eklenir.
Üzerine tereyağ  ile servis yapılır.AFİYET OLSUN…

http://www.yemekustalari.net/kestirme-corbasi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder