HÜNKAR BEĞENDİ



Hünkar beğendi en sevdiğim et yemekleri arasında.Yapımı ile çok pratik, lezzeti

tartışılmaz bir yemek .Patlıcan bu tarifle  nasıl  şahane bir lezzete dönüşüyor.

Denemediyseniz çok şey kaçırıyorsunuz demektir.




Malzemeler
3 tane közlenmiş bostan patlıcan
3 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tepeleme un
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar
Et Harcı İçin (sote için)
3oo gr kuşbaşı dana eti
Karabiber ,çok az kimyon,pul biber
1 yemek kaşığından da az salça(renk vermesi için)
İsteğe bağlı (kuru soğan,biber,domates
Yapılışı
Öncelikle etlerimizi basınçlı bir tencerede pişirelim.
Daha sonra pişen etleri tavaya alıp biraz kavurduktan sonra baharat tuz ve salça eklenip  5 dk daha kavrulup ocaktan alınır..
Beğendi İçin
Közlenen patlıcanlar doğrama tahtası üzerinde küçük küçük iyice kıyılır.
Üstüne yarım çay bardağı süt ilave edilip 10 dk bekletilir.
Geniş bir tavada sıvı yağ ve tereyağ kızdırılıp içine un ilave edilip kokusu çıkana kadar kavrulur.
Patlıcanlarda ilave edilip, kavurmaya devam edilir.(5 dk kadar)
Sonra süt yavaş yavaş ilave edilip sürekli karıştırılır.(koyulaşana kadar)
Kaşar ve tuz eklenip  ocaktan alınır..
Servis tabağına önce beğendi , daha sonra hazırlanan  et sote  koyulup servis yapılır.Afiyet olsun..










http://www.yemekustalari.net/hunkar-begendi-2.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder