HAVUÇLU KEK



Malzemeler
3 tane yumurta
2 su bardağı toz şeker
2 tane orta boy havuç
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
1 fincan çekilmiş ceviz yada fındık içi
2,5 su bardağı un



Yapılışı
Öncelikle 2  tane havuç temizlenip rendelenir.
Uygun bir kapta yumurta şeker ile iyice çırpılır.
Sıvı yağ, süt, un koyularak çırpılmaya devam edilir.
En son vanilya, kabartma tozu, havuç rendesi, çekilmiş fındık içi  eklenir.
Yağlanmış kek kalıbına dökülür.
160 dereceli ısıtılmış fırında, kürdan testinden geçene kadar pişirilir.AFİYET OLSUN..



http://www.yemekustalari.net/havuclu-kek.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder