HAVUÇ ÇORBASI



Malzemeler
3 tane havuç
2 yemek kaşığı un
1 tane kuru soğan
Yarım kutu süt kreması
Dereotu
Karabiber
Tuz
Zeytin yağ



Yapılışı
Öncelikle soğan ince ince kıyılır.
Ardından havuç rendelenir.
Tencereye zeytin yağ koyularak soğan ve havuç sotelenir. (havucun rengi değişene kadar)
2 yemek kaşığı un eklenerek karıştırılır.
Üzerine 3,5 su bardağı su, tuz ve karabiber eklenerek kaynamaya bırakılır.
Havuçlar dağılana kadar pişirilir.
Pişen çorbaya yarım kutu süt kreması ilave edilerek 5 dk sonra   ocaktan alınır.
Çorba el blenderından geçirilerek ince kıyılmış dere otu ile servis yapılır. Afiyet olsun.


2 yorum:

  1. havucu her yemeğe her çorbaya koyuyorum ama sadece çorba olarak hiç denenemiştim, denemek lazım
    ellerinize sağlık
    sevgiler
    www.safagindunyasi.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemelisiniz çok severek yaptığım ve tükettiğimiz bir çorba inş sizde beğenirsiniz.Sevgiler..

      Sil