ETLİ PİLAV





Kurtarıcı tariflerden biri olan etli pilavı çok sık  yaparım, çünkü çocuklarımın iştahsızlıkları

yüzünden yedikleri  her kaşığı sayan bir anneyim malesef, Eti de birkaç tarifle yedirebiliyorum

ancak, işte bu tarifte onlardan biri, yanına bir çorba bir salata  akşam yemeği hazır oluyor..




Malzemeler
250 gram  kuşbaşı dana eti
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı bardağı sıcak su
1 su bardağı et suyu
2 yemek kaşığı tereyağ
Sıvı yağ
Karabiber
Tuz
Yapılışı:
Öncelikle kuşbaşı etler basınçlı bir tencerede sıvı yağ ile kavrulur
Karabiber,tuz eklenerek 2 su bardağı sıcak su ile pişirilir.
Etin suyundan 1 su bardağı ayrılır.
Pirinç sıcak su ile  (20 dk kadar ) ıslatılır.
Pilav tenceresine, sıvı yağ ve tereyağ koyup  pirinçler 5 dk kadar kavrulur.
Kavrulan pirinçlere et eklenerek karıştırılır.
1 su bardağı sıcak et suyu, 1 su bardağı sıcak su eklenerek tuzu ilave edilir. (pirinç cinsine göre su miktarı değişebilir.)
Kaynadıktan sonra ocağın altı kısılıp orta ateşte suyu çekene kadar pişirilir.AFİYET OLUN..





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder