ETLİ BULGUR PİLAVI

Malzemeler
2 su bardağı bulgur
200 gr kuşbaşı dana eti
2 tane rendelenmiş domates
1 diş sarımsak
Tereyağ
Zeytinyağ
Karabiber
Tuz


Yapılışı
Öncelikle etler basınçlı bir tencerede pişirilir.
Bulgur yıkanıp suyu süzdürülür.
Pilav tenceresine tereyağ ve zeytin yağ koyulup kızdırılır.
Kızdırılan yağa rendelenmiş domates, 1 diş sarımsak eklenip sotelenir.
Pişen etler ilave edilerek 5 dk kadar kavrulur.
Kavrulan etlere bulgur eklenir 2 dk kadar  harmanlanır.
Karabiber, tuz,  2 su bardağı sıcak su eklenerek orta ateşte pişirilir.AFİYET OLSUN.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder