ETLİ BİBER DOLMASI








Malzemeler
20 tane kuru biber
1 su bardağı pirinç
2 orta boy soğan
Yarım tavuk göğsü
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yarım 1 çay kaşığı yenibahar (isteğe bağlı)
3-4 temek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı
Kurutulmuş biber  kaynatılmış suda yumuşayana kadar haşlanır.
Soğuk suda şoklanıp, süzgeçte süzdürülür.
İç Harç İçin
Kuru soğanlar soyulup rendelenir.
Tavuk eti küçük küçük  doğranır.
Pirinç yıkanarak nişastasından arındırılır.
Baharatlar  ve zeytin yağ ile  harmanlanarak iç harç hazırlanır.
Biberlerin içine 1 parmak boşluk kalacak şekilde iç harç doldurulur. (çok bastırmadan)
İyi bir dolma yapmanın en büyük püf noktası sebzeleri doldururken pirinci fazla miktarda doldurmamaktır.
Doldurulan biberler tencereye dizilip üzerine dolma taşı  kapatılır. (tabak)
2 su bardağı su eklenip kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir. (Su miktarı değişebilir) AFİYET OLSUN.



2 yorum: