ÇITIR SOĞAN HALKASI




Malzemeler
2 tane orta boy kuru soğan
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı un
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı nişasta
Karabiber
Tuz
Kızartmak İçin
Sıvı yağ
Soğanı Bulamak İçin
1 kase galeta unu (mısır unu da kullanabilirsiniz)
Yapılışı
Öncelikle soğanlar temizlenip halka halka kesilir.
Daha sonra un, yumurta, süt, nişasta iyice çırpılır.
Karabiber, tuz eklenip koyu bir kıvamda harç hazırlanır.
Tavaya sıvı yağ koyulup kızdırılır.
Soğanlar önce sosa, daha sonra galeta ununa bulanarak kızgın yağda kızartılır.Afiyet olsun.



Butarifimhttp://www.yemekustalari.net/citir-sogan-halkasi.htmlyayınlanmıştır.

1 yorum:

  1. Oğlum çok seviyor, ben de deneyeyim sizin tarifinizle, sevgiler

    YanıtlaSil