ÇİKOLATA SOSLU KURABİYE (ÇATAL KURABİYE)



Malzemeler
150 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üstü İçin
Toz antepfıstığı
Hindistan cevizi
1 paket eritilmiş çikolata yada ekmek üstü sürülen çikolata


Yapılışı
Öncelikle tereyağ, sıvı yağ , pudra şekeri, iyice çırpılır.
Çırpılan yağa vanilya ve kabartma tozu ilave edilerek karıştırılır.
Kontrollü şekilde un ilave edilerek yoğurulup, yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edilir.
Hamurdan küçük bezeler koparılarak(fotoğraftaki gibi ) şekil verilir.
Bir ucu çatalla şekillendirilerek, yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
160 derecede beyaz kalacak şekilde  pişirilir.
Çikolata benmari usulü eritilir.( dilerseniz ekmek üstü çikolatada kullanabilirsiniz)
Pişen  2 kurabiye çikolataya bulanarak birleştirilir.
Birleştirilen kurabiyelerin ucuda çikolata sosuna bulanarak fıstık yada hindistan cevizine batırılır.
Bütün kurabiyeler bu şekilde hazırlanıp, servis yapılır. Afiyet olsun..

2 yorum:

  1. Merhaba
    Çok hoş görünüyor. eminim lezzeti de öyledir. Ellerinize sağlık
    Sevgiler
    Sevilay Uçak
    http://lokumpilavi.blogspot.com/

    YanıtlaSil