BUĞDAY ÇORBASI






Malzemeler
1 kase süzme yoğurt
1 kase haşlanmış buğday
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı silme un
6 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Yarım limon suyu
Üzeri İçin
Zeytin yağ
1 tatlı kaşığı nane
Pul Biber isteğe bağlı
Yapılışı
Öncelikle tencereye 6 su bardağı su koyulup kaynatılır.
Bir kasede yoğurt, yumurta, limon suyu ve un çırpılır. (çorbanın meyanesi)
Kaynayan sudan 1 kepçe su alınarak  çorbanın meyanesine eklenip karıştırılır.
Meyane yavaş yavaş tencereye eklenerek karıştırılır.
Çorbaya 1 kase haşlanmış buğday ilave edilerek karıştırmaya devam edilir.
Tuzu, karabiberi eklenip, orta ateşte karıştırılarak 15 dk kadar pişirilir.
Sosu İçin
Tavaya zeytin yağ eklenip kızdırılır.(ocak kapatılır)
Kızdırılan yağa  1 tatlı kaşığı nane eklenir.
Pişen çorbanın  üzerine sosun yarısı dökülür.
Servis yapılırken  ayrılan sos, pul biber ile servis yapılır. AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder