BROKOLİ KARNABAHAR GRATEN



 Graten özellikle fırın yemeklerinde yemeğin üzerine kaşar peyniri ,dil peyniri, beşamel sos 

yani kısacası peynir türlerinden rendeleyerek pişirmektir. Graten yemeğe ayrı bir tat ve 

kıvam verir. Bizim evde de karnabahar bu tarifle sevilmeye başladı.Evinizde yaptığınız 

sebze yemeklerinde bu pişirme yöntemini deneyebilirsiniz..Görüntüsü ayrı güzel lezzeti ayrı 

güzel olan bu tarifi ara sıcak menüsü olarak bile hazırlayabilirsiniz..



Malzemeler
Yarım kilo brokoli
Yarım kilo karnabahar
2 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
Tereyağ
1 diş sarımsak
Karabiber
Tuz
Kaşar peyniri
Yapılışı
Brokoli ve karnabahar yıkanıp çiçek çiçek ayrılır.
Tencereye su koyulup kaynatılır.
Sebzeler tuz ile birlikte kaynar suda  haşlanır.
Küçük bir tencerede sos için tereyağ eritilir.
İçine 2 yemek kaşığı un ilave edilip kavrulur.(rengi değişene kadar)
Sürekli karıştırılarak azar azar süt ilave edilerek pişirilir.
Karabiber ve tuz eklenip ocaktan alınır.
Haşlanan sebzeler yağlanmış fırın kabına yerleştirilir.
Üzerine 1 diş sarımsak rendelenir.
Pişirilen sos sebzelerin üzerine dökülerek, kaşar peyniri rendesi serpilir.
180 derecede kızarana kadar pişirilir.AFİYET OLSUN..



http://www.yemekustalari.net/brokoli-karnabahar-graten.html

1 yorum: