BONİBONLU BEBEK KURABİYE

Malzemeler
1 tane yumurta
125 gr margarin yada tereyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un (un ölçüsü değişebilir)
2 kutu bonibon
1 kase kraker (ağız için)



Yapılışı
Uygun bir kapta tereyağ, yumurta, pudra şekeri iyice karıştırılır. (kurabiye için önemli bir püf noktadır)
Nişasta, kabartma tozu ve  azar azar un ilave edilerek yoğurulur.
Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğrulmalıdır.
Hamur merdane yardımıyla açılır.
Yuvarlak şekil kalıbı ile kesilir. (bardakta kullanabilirsiniz)
Fırın tepsisine yerleştirilip, bonibon ile göz, kraker ile ağız yapılır.
150 dereceli ısıtılmış fırında pişirilir. (üstü beyaz kalacak şekilde)AFİYET OLSUN.
Fırın 150 dereceyi kesinlikle geçmemeli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder