BİBERLİ EKMEK


Malzemeler
1,5 su bardağı süt
1 su bardağından az sıvı yağ
1 paket maya
1 tane yumurta (sarısı üstüne)
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Aldığı kadar un




İç Malzemesi
2 tane orta boy kuru soğan
1 tane yeşil biber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı zeytin yağ
Karabiber
Pul biber
Maydanoz
Yapılışı
Küçük bir tencere yada cezvede ılık süt, şeker ve maya karıştırılır, ağzı kapatılıp mayanın kabarması sağlanır.
Yoğurma kabına un, sıvı yağ tuz ve maya eklenip çok yumuşak kıvamda hamur elde edilir.
Yoğurulan hamur mayalanana kadar sıcak bir ortamda üstü kapalı şekilde bekletilir.
Hamur mayalanırken iç harç hazırlanır.
Soğan kabuklarından temizlenerek ince ince biber ile birlikte  doğranır.
Üzerine salça, ince kıyılmış maydanoz, karabiber, pul biber ve yağ eklenerek iyice karıştırılır.
Mayalanan hamurdan cevizden daha büyük parçalar koparılıp açılır.
Ortası çukurlaştırılarak fırın tepsisine yerleştirilir.
İç malzeme  çukurlaştırılan hamura yerleştirilip, kenarlarınada hafiften sürülür.
180 derecede kızarana kadar pişirilir.AFİYET OLSUN..





http://www.yemekustalari.net/biberli-ekmek.html

9 yorum:

  1. çok leziz görünüyor, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Çok nefisler.Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. elinize sağlık yapacaklarım arasına yazdım ilk fırsatta yapmalıyım

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık ,nefis görünüyor ...

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık..Nefis bir tarif..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. ellerinize sağlık nefis görünüyor:)

    YanıtlaSil
  7. nefis bayıldım,ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. Merhaba. Harika görünüyor. Yapmam lazım.

    YanıtlaSil