BAL PARMAK TATLISI



Malzemeler
150 gr margarin yada tereyağ
1 tane yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un (un ölçüsü değişebilir)



Dışı İçin
1 kase irmik
Şerbeti İçin
3 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
Yarım limon suyu
Yapılışı
Öncelikle tatlının şerbeti kaynatılıp ılımaya bırakılır.
Yoğurma kabında tereyağ ve toz şeker iyice karıştırılır.
Diğer hamur malzemeleri de eklenip, kontrollü şekilde un ilave edilerek yoğurulur.
Yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamurdan küçük küçük bezeler koparılarak, parmak kalınlığında  şekil verilir.
İrmiğe bulanarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
Pişen tatlı şerbetlenirken mutlaka şerbetinin ve tatlının ılık olması gerekir.
Şerbetini çeken tatlının üstüne hindistan cevizi, çekilmiş ceviz yada fıstık dökerek servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN..
NOT:Dilerseniz hamurun içine çekilmiş ceviz  koyarak cevizli yapabilirsiniz..





6 yorum:

  1. Blogunuzda nasil guzel lezzetler var oyle,guzel bir blog daha kesfetmis oldum guzel yorumunuz icinde cok tesekkur ederim takipteyim sevgiler☺

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler bende sizi büyük bir keyf ile takip edeceğim...

    YanıtlaSil
  3. Nam-ı diğer vezir parmağı yanılmıyorsam dimi :)) ne vakittir denemek istiyordum şahane görünüyor ellerinize sağlık ;) sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Evet vezir parmağı mutlaka denemelisiniz ..Özellikle cevizli olanı..

    YanıtlaSil
  5. Elleriniz sağlık bu tarifler bir harika.

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık sunumunuz da çok güzel ...
    Sevgiler
    http://lokumpilavi.blogspot.com/

    YanıtlaSil