ZEYTİNYAĞLI SEBZE DOLMASI


Malzemeler
Dolmalık yeşil  biber
Kırmızı biber
Patates
Domates
Kabak
İç harç malzemeleri
1,5 su bardağı pirinç
2 tane orta boy kuru soğan
2 tane domates
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım demet taze nane
Karabiber
Kimyon
Pulbiber
Tuz
Yapılışı.
Öncelikle sebzeler yıkanır temizlenir.Pirinç ( 15 dk) nişastası çıkması için sıcak suyla ıslatılır. Süzgeçte yıkanır.Suyunun süzülmesi için bekletilir.Soğan ,domates ve yeşillikler ince ince doğranır.Uygun bir kapta pirinç ,salça ,zeytinyağ ve baharatlarla karıştırılır.(İyi bir dolma yapmanın en büyük püf noktası sebzeleri doldururken pirinci fazla miktarda doldurmamaktır.)Hazırlanan iç harç sebzelerin içine  bastırmadan doldurulup,fırın kabına dizilir.Sebzelerin ağız kısmı domates ile kapatılarak 1,5 su bardağı su eklenerek 200 dereceli fırında pişirilir.
AFİYET OLSUN..







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder