ZENCEFİLLİ KEK


Malzemeler
3 yumurta
1 ,5 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 portakalın suyu ve (kabuğunun rendesi)
1 tatlı kaşığı zencefil(toz)
2 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
kırılmış ceviz
Yapılışı
Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.
Bütün malzemeler tek tek ilave edilip( en son kabartma tozu) kek hamuru hazırlanır.
Yağlanmış kek kalıbına kırılmış cevizler ve kek hamuru eşit şekilde dökülür.
180 derecede pişirilir.AFİYET OLSUN.




Butarifimhttp://www.yemekustalari.net/zencefilli-kek.htmlyayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder