YUFKA ÇANAĞINDA PEYNİRLİ BÖREK



MALZEMELER
6 Tane  yufka
1 Su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
İÇ HARCI İÇİN
Arzu ettiğiniz bir peynir çeşidi
Yarım demet  maydanoz
1 Tane ince kıyılmış kırmızı biber
Karabiber,Pulbiber,Tuz
Üstü İçin:
1 Yumurta
Yapılışı:
Öncelikle 1 su bardağı sütle sıvı yağını iyice çırpıyoruz. Yufkanın bir tanesini serip her tarafına fırça yardımı ile  süt ve yağ karışımını sürüyoruz.(eğer yufkalarınız çok ince ise böreğinizi iki kat sarabilirsiniz)Yufkayı 6  eşit parçaya bölüp her bir üçgeni, geniş tarafından başlayıp ortaya kadar rulo yapıp sarıyoruz.(fotoğraflardaki gibi)Ortasına gelince kalan ucu içe doğru katlayıp çanağımızı oluşturuyoruz.Diğer yufkalarıda aynı şekilde sarıp yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.Hazırladığımız iç harcı yufka çanaklarının içine dolduruyoruz.1 tane yumurtayı iyice çırptıktan sonra böreklerimize sürüp 180 dercede üstü kızarana kadar pişiriyoruz.AFİYET OLSUN..


,










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder