YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI

İç Anadolu Bölgesinin , tarhanası(kurutulmuş hali) olan bu tarif evimde de çok sık yaptığım bir
 çorbadır .Yeşil Mercimek tam bir vitamin deposu.Çocuklarıma normalde yediremediğim mercimeği bu çorbada kullanarak sevdirmeyi başardım.Yeşil mercimeği haşlayıp dolapta saklayabilirsiniz. Çorbalarınıza  sebze yemeklerinize ve salatalarınıza ekleyebilirsiniz.





Malzemeler
2 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
3  yemek kaşığı un
1 su bardağı tavuk suyu (hazır tavuk suyu tablette olabilir)
5 su bardağı su
1 diş sarımsak
Karabiber
Tuz
Üzeri İçin
Tereyağ
Toz kırmızı biber
Yapılışı
Süzme yoğurt  1 bardak su ile açılır.
İçine un ve tavuk suyu eklenerek iyice karıştırılır.
Ocağa alınıp karıştırılır.
Pişmesine yakın 1 su bardağı haşlanmış mercimek,1 diş sarımsak, karabiber eklenip,  karıştırılarak  kaynatılır.
Üzerine tereyağ ve toz biber yakılıp servis yapılır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder