YAYLA ÇORBASI


Malzemeler
1 kase süzme yoğurt
1 tane yumurta
Yarım çay bardağı pirinç
3 yemek kaşığı un
1 tane tavuk bulyon (isteğe bağlı kullanabilirsiniz)
6 su bardağı su
Tuz
Üzeri İçin
Zeytin yağ
Nane
Pul biber

Yapılışı
Pirinç yıkanıp 6 su bardağı su ile kaynamaya bırakılır.
Bir kasede yoğurt, yumurta, un çırpılır.
Kaynayan sudan 1 kepçe su alınarak  çorbanın meyanesine eklenip karıştırılır.
Meyane yavaş yavaş tencereye eklenerek karıştırılır.
Çorbanın tuzu eklenir.
Orta ateşte karıştırılarak 15 dk kadar pişirilir.
Sosu İçin
Tavaya zeytin yağ eklenip kızdırılır.(ocak kapatılır)
Kızdırılan yağa  1 tatlı kaşığı nane eklenir.
Pişen çorbanın  üzerine sosun yarısı dökülür.
Servis yapılırken çorba ayrılan sos ve pul biber ile servis yapılır.AFİYET OLSUN.






http://www.yemekustalari.net/yayla-corbasi.htmlyayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder