TAVADA PALAMUT




Malzemeler 
Kişi başına 1 palamut
Sıvı yağ
Karabiber
Kekik
Çok az kimyon
1 diş sarımsak
Pul biber
1 su bardağı mısır unu
Yapılışı
Palamutlar temizlenip  fileto yada dilim dilim  kesilir.
Yıkanıp suyu süzülmesi sağlanır ve tuzlanır.
Karabiber, kekik, pul biber,çok az kimyon ,zeytin yağ ve sarımsak ile sos hazırlanır.
Palamut filetolarına sos sürülüp 15 dk kadar bekletilir.
Soslanan palamut mısır ununa bulanır.
Tavaya palamutların boyunu geçmeyecek şekilde sıvı yağ koyulup kızdırılır.
(palamut zaten çok yağlı bir balık olduğu için sıvı yağ mümkün olduğunca az kullanılmalı)
Kızdırılan yağa palamutlar atılıp kızartılır.AFİYET OLSUN..








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder