TAVADA ÇİNEKOP

Malzemeler
Çinekop
Mısır unu
Tuz
Yapılışı
Balıkları temizleyip yıkayalım.
Yıkadığımız balıkları bir süzgece koyup, suyunun  süzülmesini sağlayıp tuzlayalım.
Bir kaseye mısır unu koyup balıkları unlayalım.
Tavaya az sıvı yağ ekleyerek kızdıralım.
Yağın kızdığından emin olunca balıkları tavaya koyalım.
Balığın tek tarafı kızarmadan asla çevirmeyelim.
(çinekop yumuşak bir balık olduğu için tek tarafı kızarmadan çevrilmez, çevrilirse balık dağılır)
İki tarafı eşit şekilde kurutulmadan pişirilir.AFİYET OLSUN






Buyarifimhttp://www.yemekustalari.net/tavada-cinekop-nasil-pisirilir.htmlyayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder