SEBZELİ PİLAV ÜSTÜ TAVUK



Malzemeler

2 Su bardağı pirinç

2 su bardağı tavuk suyu

1 büyük boy havuç

1 su bardağı bezelye (konservede olabilir)

2 yemek kaşığı tereyağ

sıvıyağ

tuz

1 tane kesme şeker

Tavuk Sote İçin

1 Parça( jülyen doğranmış)
tavuk göğsü

kekik ,karabiber,.pul biber,tuz,maydanoz

yarım yemek kaşığı salça renk vermesi için..

Yapılışı....


Pirinçler bol tuzlu ılık veya sıcak suda en az yarım saat ıslatılır.

 Tereyağı ve sıvı yağ eritilir.

2 su bardağı tavuk suyu eklenir.(Pirinç cinsine göre su ölçüsü değişebilir)

Su kaynadıktan sonra bezelye ve havuçlar eklenir.

Pirinçler yıkanıp süzülerek ilave edilir.

Kaynayınca ocağın altı kısılıp pilav suyunu çekene kadar pişirilir.Dinlenmeye bırakılır.

Tavuk sote hazırlanarak pilav üstü servis yapılır.AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder