SAKSI KEBABI





Malzemeler
4 adet orta boy bostan patlıcanı
250 gr dana kuşbaşı
1 adet kımızı biber
2 adet yeşil biber
2 adet kuru soğan
2 adet domates
2 diş Sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Karabiber
Pul Biber
Tuz
Üzeri İçin
1 Adet  dilimlenmiş domates
Dilimlenmiş sarımsak
Sosu İçin
1 Yemek kaşığı biber salçası
1 Su bardağı su
Tuz
Yapılışı
Öncelikle patlıcanlar alaca soyulur. Ortadan ikiye kesilip içleri oyularak boşaltılır. Kızgın yağda hafif kızartılarak havlu kağıtta fazla yağı alınır. Kuşbaşı etler basınçlı bir tencerede pişirilir. Ayrı bir tavada soğan biber ve sarımsak sotelenir. Biber ve soğanın üzerine etler eklenerek (10 dakika ) daha sotelenir. Küp küp doğranmış 2 adet domates ilave edilir. En son baharatlar ilave edilerek iç harcı hazırlanır. Kızartılan patlıcanlar iç harcı ile doldurularak borcama dizilir ve üzerine dilimlenmiş domates ve sarımsak dizilir. Bir bardak su ile salçalı sosu hazırlanarak  yemeğe ilave edilir. 180 derecede 20 dakika pişirilir. AFİYET OLSUN..





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder