SAÇAKLI POĞAÇA

Malzemeler
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya veya yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 2.5 su bardağı kadar)
1 tane yumurta (üzeri için)
labne peyniri
İnce kıyılmış maydanoz

Yapılışı

Küçük bir tencere yada cezvede ılık süt,şeker ve maya karıştırılır,ağzı kapatılıp mayanın kabarması sağlanır.
Yoğurma kabına un,sıvı yağ tuz ve maya eklenip çok yumuşak kıvamda hamur elde edilir.
Yoğurulan hamur mayalanana kadar sıcak bir ortamda üstü kapalı şekilde bekletilir.
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparılıp yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
Birazda tepside kabarmasını sağlayıp üzerine yumurta sarısı sürerek 170 derecede pişirilir.
Pişen poğaçalar soğuduktan sonra bıçak yardımı ile ortadan ikiye ayrılmayacak şekilde kesilir.
İçine ve kenarına labne peyniri sürülüp maydanoza bulanır.AFİYET OLSUN.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder