PORTAKALLI İRMİK HELVASI



Canınız tatlı istediğinde, çok kısa bir sürede hazırlanan irmik helvası çeşitlerine bir alternatif.

Portakallı irmik helvası, harika aroma tadı ve mis gibi kokusuyla mutlaka denemelisiniz...



Malzemeler
1,5 su bardağı irmik
1 su bardağı portakal suyu
1 tane portakal kabuğu rendesi
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1 paket vanilya
Yarım çay bardağından az sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı
Tereyağ ve sıvı yağ tencereye eklenip kızdırılır.
Kızdırılan yağa 1,5 su bardağı irmik eklenip kokusu çıkana kadar kavrulur.
Bir kapta 1,5 su bardağı şeker, 1,5 su bardağı su ,1 su bardağı portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi karıştırılır.
Kavrulan irmiğin üzerine yavaş yavaş dökülür.
Kısık ateşte tencerenin ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirilir.
Üzerine tarçın yada çekilmiş ceviz dökerek servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN..





1 yorum:

  1. portakallısını ilk defa duydum ama çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil