POĞAÇA TABAĞINDA KAHVALTI


Kahvaltılarınız da yapabileceğiniz görünüşü ile sofranıza şıklık katacak , en sevdiğim poğaça tariflerinden bir tanesidir.İsterseniz üzerindeki malzemeleri değiştirebilir, sucuk, salam sosis  ekleyebilirsiniz.Tercih size kalmış..



Malzemeler

1,5 su bardağı süt
1 su bardağından az sıvı yağ
1 paket maya
1 tane yumurta (sarısı üstüne)
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Aldığı kadar un

İç Malzemesi

Çeri domates
Dilimlenmiş peynir
Siyah zeytin (çekirdeği çıkarılmış)
Yeşil Zeytin (çekirdeği çıkarılmış)
Yeşil biber
Dilerseniz sucuk ,  salam ,sosis de kullanabilirsiniz.

Yapılışı

Küçük bir tencere yada cezvede ılık süt, şeker ve maya karıştırılır, ağzı kapatılıp mayanın kabarması sağlanır.
Yoğurma kabına un, sıvı yağ tuz ve maya eklenip çok yumuşak kıvamda hamur elde edilir.
Yoğurulan hamur mayalanana kadar sıcak bir ortamda üstü kapalı şekilde bekletilir.
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp açılır.
Ortası çukurlaştırılarak fırın tepsisine yerleştirilir.
İç malzeme hazırlanarak, çukurlaştırılan hamura yerleştirilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derecede pişirilir. AFİYET OLSUN..

1 yorum: