PEYNİRLİ KARNIYARIK BÖREĞİ



Malzemeler
1 kg  yufka
Yufkayı Islatmak İçin
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
İç Harcı İçin
300 gr böreklik  peynir
Yarım demet maydanoz
Karabiber
Pul biber
Yapılışı
1 tane yufka düz bir zemine serilir.
Süt ve sıvı yağ ile hazırlanan karışım her tarafına gelecek şekilde sürülür.
İkinci yufkada üzerine koyulup tekrar yağlanır.
Hazırlanan yufka 6 ya bölünüp iç harç  koyulup sarılır.(sigara böreği gibi )
Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürülür.
Bir bıçak yardımı ile ortasından kesilir.(karnı yarık gibi)
200 derecede pişirilir.AFİYET OLSUN..











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder