PATATES ÇORBASI


Malzemeler
2 tane orta boy patates
1 tane kuru  soğan
1 tane havuç
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tepeleme un
Tereyağ
Zeytin yağ
Karabiber
Tuz
Yapılışı
Patates, soğan, havuç küp küp doğranır.
Zeytin yağ ile 5 dk kadar kavrulup, tuz karabiber eklenir.
Kavrulan sebzelere su eklenerek basınçlı bir tencerede haşlanır.
Küçük bir tencerede tereyağ eritilip.2 yemek kaşığı un eklenir.
Unun kokusu çıkana kadar karıştırılır.
1 su bardağı süt eklenir.
Hızlıca karıştırıp kaynayınca ocaktan alınır.
Haşlanmış sebzelerin üzerine terbiyesi eklenip karıştırılır.
Çorba blender ile iyice ezilip tekrar ocağa bırakılır, kaynaması sağlanır.
Dilerseniz üzerine tereyağ yakıp servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN..






Butarifimhttp://www.yemekustalari.net/patates-corbasi.htmlyayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder