ORMAN KEBABI

Malzemeler
500 gr mantar
250 gr kuşbaşı et
2 tane domates(rendelenmiş)
2 tane biber
2 tane havuç
1 su bardağı kadar bezelye
Arzu ettiğiniz kadar arpacık soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tane büyük boy patates
Karabiber,pul biber,kekik,tuz,zeytinyağ
Yapılışı
Öncelikle etler basınçlı bir tencerede pişirilir.
Arpacık soğan, biber ve sarımsaklar uygun bir tencerede,zeytinyağı ile kavrulur.
Kavrulan soğanlara mantar,  havuç,patates  ve bezelye ilave edilip  tekrar kavrulur.
Pişen kuşbaşı etleri de ekleyip( 5 dk kadar ) etlerinde kavrulması sağlanır.
En son domates, salça ve baharatlarını da ekleyip 2 su bardağı sıcak su ilave edilip  pişirilir.
Dilerseniz 15 dk kadar fırına verip yemeğinizi daha lezzetli hale getirebilirsiniz.AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder