MİLFÖYLÜ SOSLU BAGET



Malzemeler
İstediğiniz miktarda tavuk baget
Her bagete 1 tane milföy hamuru
1 tane yumurta sarısı/üzeri için
Tavuk Sosu İçin Baharatlar
Karabiber
Pul biber
Kekik
Tuz
1 diş sarımsak
Zeytinyağı
Yapılışı
Öncelikle bagetler yıkayıp haşlanır (dağılmadan),  Baharat, zeytinyağı ve sarımsak ile sos hazırlanıp, bagetler sosla harmanlanır. Kızgın bir tavada hafifçe kızartılıp  soğumaya bırakılır. Soğuyan bagetler (fotograftaki gibi) şerit kesilmiş milföy hamuruna sarılır. Üzerine sulandırılmış yumurta sarısı sürülüp 180 derecede milföy hamuru kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder