MAYALI ÇİÇEK EKMEK


MALZEMELER
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağından az sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya (yada kuru)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
    Tuz
    Aldığı kadar un
YAPILIŞI
  • Küçük bir tencere yada cezvede ılık süt,şeker ve maya karıştırılır.
  • Ağzı kapatılıp mayanın kabarması sağlanır.
  • Yoğurma kabına un,sıvı yağ, tuz ve maya eklenip çok yumuşak kıvamda hamur elde edilir.
  • Yoğurulan hamur mayalanana kadar sıcak bir ortamda üstü kapalı şekilde bekletilir.
  • Mayalanan hamurdan cevizden daha büyük parçalar koparılır.
  • Beze haline getirilerek fırın kapına dizilir.( fotoğraftaki gibi)
  • Fırın kabında biraz daha mayalanması sağlanır.(15 dk kadar)
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür.
  • Susam dökülerek 170 derecede pişirilir.AFİYET OLSUN..



Bu tarifimi yemekustalari.net yayınlanmıştır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder