MANTI


Bugün başka bir tarifimde de bahsettiğim gibi 2014 ün son günü. Yeni bir yıla giriyoruz, yeni umutlarla, beklentilerle, belki üzüntüyle.. 2015 e  girerken tek dileğim bol şükürle geçen, savaşların olmadığı, çocukların ağlamadığı, acıların felaketlerin yaşanmadığı bir yıl olsun.. Geçip giden koca bir yıl gibi acılar, felaketler geride kalsın ve tekrar yaşanmasın inşallah..Arkadaşlar yeni yılınızı kutluyorum , sağlıklı bir yıl diliyorum hepinize..Şimdi gelelim tarifimize bugün bir çok blog arkadaşım tavuk tarifi paylaşır yeni yıl için.Bende tabuları yıkıp , Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan mantı tarifini paylaşayım sizlere..


Hamur Malzemesi İçin
1 kg un
2 tane yumurta
Tuz
Alabildiği kadar un

İç Malzemesi İçin

Yarım kg kıyma
1 tane orta boy kuru soğan
Karabiber
Tuz

Sosu İçin

1 büyük kase yoğurt
1 diş sarımsak
Tere yağ
Kuru nane
Toz kırmızı biber

Yapılışı

Öncelikle hamur malzemelerinden pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurulur.
Yoğurulan hamur 2o dk kadar dinlenmeye bırakılır.
İç harç için kıymanın içine 1 tane soğan rendelenir, karabiber , tuz eklenip iyice harmanlanır.
Dinlenen hamur 3 eşit parçaya bölünür.
Her parça oklava ile açılarak, şeritler halinde kesilip küçük küçük kareler elde edilir.
Kesilen karelerin içine iç harç konularak bohça gibi kapatılır.( fotoğrafta birkaç mantı kapatma çeşidi var)
Kapatılan mantılar unlanmış fırın tepsisine dizilerek 10 dk kadar kızartılır.(dondurucuya mantı koymak isterseniz mutlaka fırınlamanızı tavsiye ederim)
Tencereye su koyularak kaynatılır.
Kaynatılan suya fırınlanmış mantılar atılıp haşlanır.
Haşlanan mantılar servis tabağına alınarak sarımsaklı yoğurt ve tere yağ ile servis yapılır. AFİYET OLSUN.







Butarifimhttp://www.yemekustalari.net/kiymali-manti.htmlyayınlanmıştır.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder