MİDYE BÖREK


Malzemeler
4 tane yufka
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurta(üzeri için)
İç Malzemesi
lor peynir
Maydanoz
Pul Biber
Karabiber
Yapılışı
Yufkalar üst üstüne koyularak 4 eşit parçaya bölünür.
Süt sıvı yağ ile karıştırılır.(yufkaları ıslatmak için)
Yufkanın bir parçasına süt karışımı sürülür.
Yufkanın ince kısmından kalın kısmına doğru yufka büzülür.(fotoğraftaki gibi)
Uçları birleştirilir.
İç harç malzemesi koyularak sarılır.
Bütün yufkalar bu şekilde sarılır.
Üzerine yumurta sarısı sürülür.
180 derecede pişirilir.AFİYET OLSUN..











Butarifimhttps://www.yemekustalari.net/midye-borek.htmlyayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder