ZEYTİNYAĞLI SOĞAN VE PIRASA DOLMASI




Malzemeler
  • 2 tane pırasa (kalın)
  • 4 tane kuru soğan
  • İç Harç Malzemesi
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • Taze nane
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Tuz
  • Zeytin yağı
YAPILIŞI
  •  Pirinç ( 15 dk) nişastası çıkması için sıcak suyla ıslatılır.
  • Süzgeçte yıkanır  suyunun süzülmesi için bekletilir.
  • Soğan , domates ve yeşillikler ince ince doğranır.
  • Uygun bir kapta pirinç , salça , zeytin yağ ve baharatlarla karıştırılır.
  • Tuz ilave edilerek iç harç hazırlanır.
  • Pırasalar temizlenerek 1 parmak uzunluğunda dilimlenir.
  • Pırasalar boyuna bıçakla kesilir.(fotoğraftaki gibi)
  • Kuru soğanlarda  temizlenerek boyuna bıçakla kesilir.
  • Pırasalar ve soğanlar tuzlu suda haşlanıp suyu süzülür.(yumuşayıp katları açıldığında ocaktan alınır)
  • Pırasaların ve soğanların katları ayrılıp iç kısımlarındaki zarlar temizlenir.
  • İçlerine kaşık yardımıyla iç harç konup sarılır.
  • Dolmaların açılmaması için her iki tarafı una batırılır.
  • Aynı işlem malzemeler bitene kadar yapılır sarılan dolmalar tencereye sıralanır.
  • 2  su  bardağı sıcak su eklenerek orta ateşte pişirilir.AFİYET OLSUN.









Bu tarifim  yemekustalari.net  yayınlanmıştır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder