LİMONLU KURABİYE

Malzemeler
150 gr tereyağı
2 tane limon kabuğu rendesi
1 tane limon suyu
1 yumurta
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı sıvı yağ
2, 5 su bardağı un
Yapılışı
Un hariç yağ, yumurta, sıvı yağ bir kaba alınır.
Üzerine 2 limonun kabuğu rendelenir ve 1 limonun suyu sıkılıp karıştırılır.
Nişasta, pudra şekeri ve kabartma tozu ilave edilip tekrar karıştırılır.
Un azar azar ilave edilerek şekil alabilen kıvamda hamur yoğurulur.
Limon şekli verilip  tepsiye dizilir.
170 derecede pişirilir. (üstüne isterseniz pudra şekeri kullanabilirsiniz) . AFİYET OLSUN..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder