KIYMALI KARNIYARIK BÖREĞİ

Malzemeler

4 Adet Yufka
250 Gr Kıyma
2 Tane Orta Boy Kuru Soğan
2 Tane Domates(Küp Küp Doğranmış)
Yarım Demet Maydanoz
Karabiber,Pulbiber,Tuz
Yarım Su Bardağı Süt
1 Kahve Fincanı Sıvıyağ
1 Yumurta


Yapılışı


Öncelikle soğanlarımızı küp küp doğrayıp kıyma ile birlikte kavuralım .baharatları ve domatesleri de ekleyip iç harcımızı pişirelim.iç harcı mız soğurken bu arada yufkaları hazırlayalım 1 tane yufkayı tezgaha serip süt ve sıvıyağ ile hazırladığımız karışımı her tarafına gelecek şekilde yayalım.ikinci yufkayı da üzerine koyup tekrar aynı işlemi yapalım.hazırladığımız yufkayı 6 ya bölüp iç harcımız dan koyup saralım(sigara böreği gibi) yağlanmış fırın tepsimize yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürüp bir bıçak yardımı ile ortasından keselim(karnı yarık gibi)200 derecede pişirelim. AFİYET OLSUN..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder