KUSKUS PİLAVI


Malzemeler
1,5 su bardağı kuskus
Yarım çay bardağı tel şehriye
3,5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı tereyağ
Zeytinyağ
1 tane tavuk bulyon
Tuz

Yapılışı
Öncelikle 3 bardak suyu kaynaması için ocağa bırakalım.
Tencereye zeytin yağını koyup kızdıralım.
Yarım bardak tel şehriyeyi ekleyip kavuralım.
Rengi dönen şehriyeye kuskusları ilave edip 1 yemek kaşığı tereyağ ile kavuralım.(5 dk)
3,5 su bardağı sıcak su ekleyip, tuzu ve bulyonu ekleyelim. (makarnanın markasına göre su ölçüsü değişebilir)
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. AFİYET OLSUN…






Butarifimhttp://www.yemekustalari.net/kuskus-pilavi.htmlyayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder