Malzemeler
2 Su Bardağı İrmik
100 Gr Tereyağ
Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
1,5 Su Bardağı Şeker
1,5 Su Bardağı Süt
1,5 Su Bardağı Su
Ceviz
7 Tane Doğranmış Kuru Kayısı
1 Çorba Kaşığı Haşhaş
100 Gr Tereyağ
Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
1,5 Su Bardağı Şeker
1,5 Su Bardağı Süt
1,5 Su Bardağı Su
Ceviz
7 Tane Doğranmış Kuru Kayısı
1 Çorba Kaşığı Haşhaş
Yapılışı
Tereyağ ,sıvı yağ ve irmik uygun bir tencerede irmiğin kokusu çıkana kadar kavrulur.
1 yemek kaşığı haşhaş eklenip 5 dk daha kavrulur.
Şerbeti için süt, şeker ve su karıştırılıp kavrulan helvanın üzerine yavaş yavaş dökülür.
Küçük küçük doğranmış kuru kayısı ve ceviz ilave edilip, karıştırılarak 5 dk daha ocakta tutulur.
Ocaktan alınıp dinlenmeye bırakılır.
Üzerine tarçın, fındık ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder