KUPTA KİVİLİ İRMİK TATLISI


Malzemeler (muhallebi için)
1 litre süt
5 yemek kaşığı irmik (kup  değil cam tepsiye dökmek istiyorsanız daha koyu kıvamda olması için 9 yemek kaşığı irmik)
9 yemek kaşığı toz şeker(tepeleme)
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 tane rendelenmiş kivi
Meyve Sosu için
2 tane kivi (robotta püre haline getirilmiş)
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
Dilerseniz hazır kivili jöle sosu kullanabilirsiniz.
Yapılışı
Öncelikle meyve sosunu hazırlayalım,kuplara eşit şekilde paylaştıralım.Daha sonra muhallebi malzemelerini tek tek ekleyerek iyice çırpalım,kısık ateşte muhallebiyi pişirelim.Kuptaki meyve sosu soğuduktan sonra muhallebiyi kuplara paylaştırıp üzerini istediğimiz şekilde süsleyerek servis yapalım.AFİYET OLSUN..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder