KÖFTELİ KESTİRME ÇORBASI


Davet sofralarının köfteli kestirme çorbası.
Malzemeler
Köfte Harcı İçin
250 gr kıyma
Çekilmiş bayat ekmek
Karabiber
Kimyon
Tuz
1 yumurta
Terbiyesi İçin
6 su bardağı su
5 yemek kaşığı un
1 tane yumurta(köy yumurtası ile daha lezzetli oluyor)
1 limonun suyu
Üzeri için tereyağ
toz kırmızı biber
pul biber
karabiber
Yapılışı
Öncelikle köfte harcımızı hazırlayıp küçük küçük köfteler yapıp unlayalım.(resimdeki gibi)
Köfteleri  bir süzgece alıp fazla ununu eleyelim.
Daha sonra tencereye  6 bardak suyu koyarak kaynamaya bırakalım.
Unu yumurta ve limon suyu ile iyice çırpalım.
Kaynayan sudan biraz alarak karışıma ekleyelim tekrar çırpalım.(yumurtanın ani pişmesini engellemek için.)
Karışımı tencereye yavaş yavaş ilave edip karıştıralım.(koyulaşana kadar)
Köfteleri ilave edip yavaş yavaş karıştırarak 15 dk daha pişirelim.( köftelerin tadı suya geçene kadar)
Tuz ve karabiber ekleyelim.
Üzerine tereyağ da toz biber yakıp servis yapalım.AFİYET OLSUN..


Butarifimhttp://www.yemekustalari.net/kofteli-kestirme-corbasi.htmlyayınlanmıştır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder