KİREÇTE KABAK TATLISI


Malzemeler
1 kg bal kabağı (temizlenmiş hali )
Kireçli Su İçin
1 kase sönmemiş kireç
2 litre  su
Şerbeti İçin
3 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı su

Yapılışı
Öncelikle sönmemiş kireç derin bir kaba konulup üzerine 2 litre su eklenir.(karıştırılmadan bekletilir 1 saat)
Bal kabağını temizleyip karpuz dilimi dilimler gibi doğrayın. Derin bir kaba kabakları yerleştirin. 1 saat bekletilen kireçli suyun yüzeyindeki duru suyu (dipteki kireci bulandırmadan) alıp kabakların üzerini geçecek kadar ilave edin. (30  dk)kabakları suda bekletin. Eğer tatlınızın çok kıtır olmasını istiyorsanız bu süreyi dahada uzatabilirsiniz. 30 dk bekletilen kabaklar tencereye yerleştirilip üzerine toz şeker ilave edilir.  Yarım su bardağı su eklenerek kısık ateşte ,tencerenin ağzı kapalı şekilde pişirilir. (Tatlının şekeri bardak ve bal kabağının türüne göre değişebilir şeker az gelirse ekleyebilirsiniz.)  Tatlının üzerini ceviz,tahin,hindistan cevizi ile istediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder