ISPANAKLI PUDİNG

Malzemeler
1 litre süt
6 yaprak ıspanak
2 çorba kaşığı antep fıstığı tozu
2 çay bardağı toz şeker (çok tatlı olmasını isterseniz 2,5 çay bardağı)
1 yemek kaşığı un
2,5  yemek kaşığı tepeleme nişasta(mısır nişastası)
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya


Yapılışı
Öncelikle ıspanak yaprakları yıkanıp, rondoda iyice parçalanır.
Tencereye 1 litre süt,un , nişasta,toz şeker, fıstık tozu eklenerek  iyice çırpılır.
Karışımın tadına bakmayı unutmayın şeker oranını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
Püre haline getirilmiş ıspanak yaprakları eklenerek tekrar çırpılır.
Orta ateşte kaynayana kadar pişirilir.
Pişen pudinge 1 paket vanilya ve tereyağ eklenerek karıştırılır.
Sıcak olarak kaselere paylaştırılıp soğuk servis yapılır. AFİYET OLSUN…








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder