ISPANAKLI POĞAÇA





Malzemeler
1,5 su bardağı süt
1 su bardağından az sıvı yağ
1 paket maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Aldığı kadar un
İç Malzemesi
2 tane orta boy kuru soğan
Yarım kilo ıspanak
Peynir
Karabiber
Pul biber
Yapılışı
Küçük bir tencere yada cezvede ılık süt,şeker ve maya karıştırılır,ağzı kapatılıp mayanın kabarması sağlanır.
Yoğurma kabına un, sıvı yağ tuz ve maya eklenip çok yumuşak kıvamda hamur elde edilir.
Yoğurulan hamur mayalanana kadar sıcak bir ortamda üstü kapalı şekilde bekletilir.
Bu arada ıspanaklar bol su ile yıkanıp suyu süzdürülüp, (mutlaka suyu iyice süzülmeli yoksa hamurunuz ıslanır)
Ispanaklar ve kuru soğan ince ince doğranır.
Baharatlar ve peynir eklenerek iç harç hazırlanır.
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparılıp (resimdeki gibi )açılır.
İçine iç harç koyulur. (Burada fotoğrafları takip ederseniz daha iyi anlarsınız)
Fotoğraflardaki gibi şekil verilip yağlanmış fırın tepsisine çok sıkıştırılmadan dizilir.
180 derecede pişirilir .AFİYET OLSUN..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder